Tabelltips 6.divisjon Avd. 2

Då er det gjengs for årets tabelltips i den mest prestisjefylte avdelinga i Hordaland. I motsetning til Sotra 2 sitt premature tips har eg venta i det lengste for å få med mest mulig informasjon om dei forskjellige laga. Det er i år berre åtte lag i avdelinga sia Skjergard 2 ikkje klarte stille lag og måtte trekke seg kort tid før seriestart. Det blir dermed berre 14 kamper og kvart poeng vert særs viktig i kampen om opprykk!

Avdelinga består av:

Austevoll 3
Hasunds Hund
Libido Fotballklubb
Nordre Fjell 2
Olsvik
Skogsvåg
Sotra 2
Viggo


193Austevoll 3

Å finne informasjon om Austevoll 3 er like vanskelig som å finne eit fiskeoppdrettsanlegg som Kurt Oddekalv meiner er tilfredstillande. Det einaste som er å lese på heimesida til Austevoll er at dei trene på Hundvåkøy. Eit kjapt søk på google gjer meg ikkje stort klokare. Dei speler i oransje drakter med svart shorts og dermed drar eg referansen vidare til Hull City og dei er som kjent eit botnlag. Austevollingar flest leve av fiske, og som kjent trivs også fisk godt på botn. Konklusjonen blir derfor at Austevoll 3 kjem til å ligge i botn som ein middels stor breiflabb når me er i midten av oktober.

Draktfarger: Oransje/Sort
Heimebane:Hundvåkøy (kunstgras)
Førre sesong:2.plass i 7.divisjon Avd. 6. (12-0-6, 81-45)
Pass på: Sei det….
Tabelltips: 8.plass

Hasunds Hund

Hasunds Hund er oppkalla etter Branns store Europahelt Geir Hasund og det svenske bandet Bob Hund. Laget blei starta i 1999 og deltok i diverse turneringer før dei i 2003 entra seriesystemet. Dei har funne sin plass i 6.divisjon og trivs som middelhavsfarar. Sjølv om dei har eit styrevedtak på å score fleir mål enn dei slepp inn har dei slitt med det dei siste sesongane og enda med heile -28 i målforskjell førre sesong. Hasunds Hund er ikkje det best trena laget men dei har eit godt humør og mykje speleglede. Dette held likevel ikkje alltid mål og i det som kan bli ein tøff pulje trur Stians Corner at dei gjentar fjorårets 7. plass. Det er litt lenger ned enn i fjor sia det då var 10 lag i avdelinga. Det skal nemnas at Hasunds Hund tidlegare har hatt ei bra heimeside med gode kampreferat men per dags dato ser den dessverre litt forsømt ut.

Draktfarger: Rød/Rød
Heimebane: Nymark 04 (kunstgras)
Førre sesong: 7. plass i 6.div Avd 3 (4-4-8, 39-67)
Pass på: Sure tonar når Hasunds Hund klemmer i gang klubbsongen før kampstart.
Tabelltips: 7.plass

libidoLibido Fotballklubb

The one and only true rock & roll football club står det på libidofk.com. Klubben debuterte I 7.divisjon i 2002 og har stortrives på dette nivået og aldri hatt ambisjonar om å rykke opp. I 2009 kom dei på 2.plass og klarte dermed å gjere det så bra som mogleg utan å rykke opp. I 2010 tok dei derimot steget opp og speler dermed for første gang i 6.divisjon. Dette er ein klubb der kameratskapet og det gode humøret står i fokus. Men det er også eit lag med særs gode ferdigheter og Stians Corner trur at dei i enkeltkamper og spesielt heime på Erdal vil bite godt ifrå seg. Dei har investert i nye überfete drakter og akter neppe å gjere skam på dei. I treningskampane i vinter har dei slått Follese 2 (7.div) 4-1 og Hasunds Hund 5-3 etter ein imponerande andre omgang. I “returkampen” mot Follese 2 tapte dei ca. 4-3, dei slutta visstnok å telle. Sannsynligvis har dei spelt ein siste treningskamp førre helg men det har ikkje lykkas underteikna å få resultatet derifrå. Målsetjinga for sesongen er å vinne mest mulig kamper utan å rykke opp. Dei har slitt litt med oppmøte på treningskamper men har ein stor stall på papiret. Dette er ein rutinert gjeng og når serien starter vil nok prioriteringane endras litt og Libido kan slå dei fleste laga. Spår ein 5. plass som er sånn ca. midt på tabellen, eller 4.sist, alt etter som korleis ein ser det. Det er verdt å nemne at dei har ei særs god heimeside som er verdt fleire besøk!

Draktfarger: Blå/Kvit
Heimebane: Erdal Idrettsplass (kunstgras)
Førre sesong: 3.plass i 7.div Avd 1 (10-2-4, 63-22)
Pass på: Midtbanemaestro og hardhaus Ole-Kristian Holmedal som kan banke ballen i mål frå alle vinklar og hold.
Tabelltips: 5.plass

120px-Nordre-Fjell_logoNordre Fjell 2

Nok eit lag det er vanskelig å finne mykje informasjon om. I fjor vant dei alle kampane heime utanom eit stortap mot overlegne NHH 3 i avdelinga. Dette kan tyde på at dei gjerne får med nokre spelarar frå 1.laget (kom på 3.plass i 5.divisjon) i heimekampane men at dei må klare seg meir på egen hand borte. Dette kan fort bli status i år og, noka som gjer at dette er eit lag som kjem til å variere mykje i prestasjonane. Dei har spelt 3 treningskamper i år så vidt eg kan finne ut og alle har vore mot divisjonskollegaer. Alle har vore spelt på Ågotnes og det har blitt eit 1-2 tap for Olsvik etterfylgt av ettmåls sigrar over Skogsvåg og Hasunds Hund. Det kan og bli spanande å sjå om dei vel å mobilisere litt ekstra til lokaloppgjera mot Sotra og Skogsvåg. Totalt sett trur Nordre Fjell får det tøft i år og ender på ein 6.plass.

Draktfarger: Rød/Kvit
Heimebane: Ågotnes (kunstgras)
Førre sesong: 3.plass i 7.div Avd 4 (9-1-4, 48-35)
Pass på: At du speler bortekampen samtidig som 1.laget har kamp.dsc_0191
Tabelltips:
6.plass

Olsvik

Olsvik var fattige 2 mål bak Fana 2 i fjorårets sesong og stort nærmare opprykk er det ikkje mulig å komme. I 2009 var Olsvik svært gode heime på grusen der dei berre tapte for SK Viggo. Men sjølv om dei før 2010 fekk kunstgras har dei fortsatt den fenomenale heimestatistikken og avga berre poeng i 4-5 tapet mot suverene Lysekloster i fjor. Etter å ha spelt ein del jamne kamper med dårlig utteljing på vårsesongen hadde dei ein særs sterk haustsesong med mange storsigrar. Dette er eit lag som sjeldan gjer opp og alltid har ein moglegheit for poeng.  Heimesida er ikkje den mest oppdaterte så veit berre om sigeren borte mot Nordre Fjell og tap borte mot Skogsvåg i årets treningskamper. Men Olsvik har vore i toppen i fleire år no og kjem garantert til å vere med å kjempe om opprykket i år og. Eg trur faktisk at dei knip 2.plassen og dermed retten til å spele play-off.

Draktfarger: Mørk Blå/Mørk Blå
Heimebane: Olsvik Idrettsplass (kunstgras)
Førre sesong: 3.plass i 6.div Avd 1 (11-2-5, 83-52)
Pass på: Musklar og dueller på intime Olsvik Idrettsplass.
Tabelltips: 2.plass

SkogsvaagSkogsvåg

Skogsvåg hadde ein forferdeleg sesong i fjor utan ein einaste siger. Den tidlegare storheten i lågare divisjonar på Sotra gjekk på ein real smell og 8.plass var desidert sist av dei laga som fullførte sesongen. Dette var ikkje noko Skogsvåg kunne vere kjent med så dei har satsa knallhardt i år og kjørt på med 4 treningar i veka. Ny trenar er Per Arne Trellevik med lang erfaring frå Hald. Dette har gitt brukbare resultatet i treningskampane med siger mot Telavåg og Olsvik, uavgjort mot Vestkysten og tap mot Skansen, Arna/Bjørnar 2 og Eidsvåg 2. Mot Arna/Bjørnar tapte dei heile 8-2 men dei hadde då ein tynn tropp. Det er liten tvil om at Skogsvåg kjem til å gjere det betre enn i fjor men det er vanskeleg å gjere gull av gråstein på eit halvt år. Dei kjem til å vere ustabile og ein god start kan gje heile laget ein boost. Det blir ein 4.plass på dei grønkledde i år.

Draktfarger: Grøn/Sort
Heimebane: Skogsvåg kunstgrasbane
Førre sesong: 8.plass i 6.div Avd 2 (0-2-12, 15-49)
Pass på: Målfarlige Ahmad Ramadan Al-Ghazawi og Remy Sjursen
Tabelltips: 4.plass

41785_120323929548_1927530_nSotra SK 2

Sotra SK 2 er ein klubb som er stor i ord på egne vegner og har store ambisjonar. Med eit førstelag som kom på 3.plass i 3.divisjon i fjor burde det heilt klart vore liv laga for eit 2.lag høgare enn 6.divisjon. Dei klarar likevel aldri heilt å lykkas. I fjor hadde dei en dårlig sesong der dei enda på 6.plass av 8 lag. Året før var dei lenge med i toppen men gav opp etter eit forsmedelig uavgjortresultat heime mot Viggo der dei hadde satsa tungt med fleire førstelagsspelare. Etter opprykket i 2006 har dei alltid enda på nedre halvdel. Dei skulder sjølv på høg promille før kamp men dette er nok tilfelle for fleire 6.divisjonslag enn Sotra så der stiller ein likt. Min vurdering er at dette er eit lag som taklar motgang dårlig. Kjem dei i flytsona og er i toppen så kan dei heilt klart vinne mot alle lag og spele god fotball. Men nokre dårlige resultat og ein tabellplassering i ingenmannsland så slit dei. Dei vurderer seg sjølv på topp i årets sesong men når ein les vurderinga til Martin så kjem det tydeleg fram at dette er ein spelar med høge tankar om seg sjølv. Men pass på, dei har fått spelarforsterkningar og visstnok ein ny giv som skal gje suksess. Dei er svært stolt over at dei slo 5.divisjonslaget Nordre Fjell i årets første treningskamp 1-0. Etter dette har det ikkje komen informasjon om ein einaste treningskamp så eg antar då at det ikkje har fortsatt like bra. Eg trur at dei står løpet ut denne sesongen, men det held ikkje til opprykk.

Draktfarger: Blå/Blå
Heimebane: Straume Idrettspark (kunstgras)
Førre sesong: 6.plass i 6.div Avd 2 (5-2-7, 43-59)
Pass på: Ein god start og dei får blod på tann
Tabelltips: 3.plass

55697_N3_2SK Viggo

SK Viggo har dei to siste sesongane vore nestenlaget. Mens det for to år sia blei eit knipent 2-1 tap i ein dramatisk play-off kamp mot Bjørn-West enda dei i fjor eit usselt poeng bak Lyngbø 2 og direkte opprykk. Eit par dårlige kamper på haustsesongen må ta skylda for dette. Viggo har stort sett same stall denne sesongen og også same trener i rutinerte Kjell Lygren. Fjorårets toppscorar Martin Brandtun er i San Diego og slikke sol fram til sommaren mens midtbanemotor Kristian Bråten også har forsvunne. Men Viggo har også fått nokre solide forsterkningar. Daniel og Lemmo har komen frå Trane og trives best på høvesvis midtbane og angrep. Lemmo sin gode venn Olle er eit svensk tanksenter av ein spiss og kan bidra med musklar på topp. Stian Birkestrand vender tilbake etter eit år i moderklubben Austrheim/Lindås. I tillegg har dei to forsvarsspelarane Sjur og Sondre som i fjor haust trena med Viggo signert. Så alt i alt er stallen forsterka.
Årets treningskamper har gitt imponerande resultatet og ser ein vekk frå ein merkelig 2-2 kamp mot Kvernbit der Viggo scora alle 4 måla og eit knipent 3-2 tap mot Lysekloster på ei skøytebane så har det blitt 4 sigrar. Spesielt 4-0 mot Nymark som i fjor kom på 8.plass i 4.divisjon var sterkt. Ørjan Gjerstad har vist prov på god målform mens Sondre har komen inn i midtforsvaret for ein skada kaptein Ove Rauset og imponert kraftig. Rutinerte Marcin Sikorski har vore mest brukt som høgreving tidlegare sesongar men i vinter har han storspelt som spiss. I tillegg har måljegeren Roger Nordal vist prov på gammal teft og spelt bra i treningskampane. Alt i alt ser det lovenes ut. Det som er viktig er at alle fortsett å møte på trening slik at kvaliteten blir høg heile sesongen. Det blir også for Viggo viktig med ein god start og det blir eit særs spanande oppgjer mot Sotra allereie i første seriekamp. Den vinn Viggo og legg der grunnlaget for førsteplassen i årets avdeling.

Draktfarger: Gul/Blå stripet/Blå
Heimebane: Viggo Stadion (kunstgras)
Førre sesong: 3.plass i 6.div Avd 2 (10-1-5, 67-33)
Pass på: Heile laget
Tabelltips: 1.plass

Konklusjon

Med fattige 8 lag i avdelinga er det nesten dømt til å bli ein jamn sesong. 14 kamper gjer at dei laga med ambisjonar om å rykke opp ikkje har råd til unødvendige poengtap. Eg trur at det blir hard kamp mellom dei tre laga frå Sotra og at dei nok kan øydelegge for kvarandre med å satse hardt på å bli beste Sotra-lag. Viggo og Olsvik på topp må få ein litt betre borteform enn dei to føregåande sesongane skal dei innfri tipset. Det kjem til å bli små marginar i årets sesong og den første kampen er viktig då det er heile 3 veker til neste kamp igjen. Eg håpar på ein sesong fylt med innsats og speleglede og ynskjer alle lag lykke til i årets sesong!

Tabellen

  1. SK Viggo
  2. Olsvik
  3. Sotra SK 2
  4. Skogsvåg
  5. Libido
  6. Nordre Fjell 2
  7. Hasunds Hund
  8. Austevoll 3
  1. Pondus_250744p.jpg-for-web-large

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00