av Stian Birkestrand | 07/04/2011  

Seriestart og tabelltips

Forrige helg var det seriestart i 4. og 5.divisjon. Det er på tide med ein liten oppsummering av dei mest interessante resultata.

4.div Avd 1:
Radøy/Manger tar ein sterk borteseier mot Bremnes og får dermed ein kanonstart på sesongen. NBK går på et knepent tap borte mot Baune og får eit dårlig gjensyn med 4.divisjon.

4.div Avd 2:
Norheimsund hadde ein forferdelig sesong i 3.divisjon i fjor og mistet hegemoniet i Hardanger til Øystese. Ingen opptur i første serierunde med 6-1 tap borte mot Vadmyra. Høgreback Aleksander Kvåle i Vadmyra har trua på ein god sesong i år. I denne avdelinga finn vi og vår gamle venn Krabbetor som tapte 4-2 borte mot Sandviken som berga plassen i divisjonen i siste serierunde i fjor. Krabbene frå Dalsfjordområdet har dermed tapt sin første kamp av virkelig betydning på lang lang tid.

5.divisjon Avd 1:
Kvernbit var elendig i fjor og ser ut til å fortsette trenden. 7-1 tap borte mot Flaktveit er ingen god start. Opprykkskåte Osterøy spelte 3-3 borte mot Arna-Bjørnar 2, noko som er eit heilt greit resultat. Hardtsatsande Apolle viser at stortapet i treningskamp mot Floppen ikkje var eit arbeidsuhell og blir grundig slått 6-2 av Erdal heime på Davanger.

5.divisjon Avd 2:
Fusa har fått tilbake suksesstrenar Robert Stensønes og har fått ein ny giv. Blant dei nye spelerene er Remi Osebakken mest kjent etter fleire sesonger for Os. Det var bortekamp mot Fitjar i første kamp og sjølv om Fusa leia 2-0 etter glimrende assistering av Ole Kristian Skåtun så slepp dei inn to kjappe mål slik at kampen endar uavgjort. Nyopprykka Tornado Bergen taper 3-0 heime for Søre Neset som i fjor gav Krabbetor kamp til døra om opprykk.

5.divisjon Avd 3:
Nymark gjekk på ein smell med 4-0 tap i “Slaget om Nymark” mot 6.divisjonsklubben Viggo. Dei heva seg imidertid og det endar 3-3 heime mot Telavåg. Floppen har hatt fleire positive treningskamper men taper allikevel heile 4-0 mot Nordnes. Eit par mål var unødvendige personlige feil men krigeren Ørjan Lundal på Floppen seier at dei rett og slett tapte for eit bedre lag. Nyopprykka Fyllingen 2 slår Nordre Fjell 4-2 heime på Varden. Tor-Eivind Karlsen som i fjor trente samarbeidslaget Austrheim/Lindås skifta beite til Ny-Krohnborg då Lindås trakk seg ut av A/L. Han fekk ingen god start i sin første offisielle kamp og tapte 3-2 mot Eikanger. Bedre gjekk det for moderklubben Austrheim som spelte 1-1 heime mot Nest-Sotra 2. Høstsesongens formspeler for A/L, unge lovende Martin Ystebø, fortsetter storspelet frå i fjor og gav gulkledde Austrheim eit tidleg mål før Nest-Sotra utlikna i andre omgang. Mens det i vinter var knytta ein del spenning til korleis Austrheim skulle klare seg i år kunne spelande trener Jan-Terje Sætre for halvanna månad sia melde om meget godt oppmøte på trening og optimisme i Austrheim. Ein del nye spelarar, Lindåsspelere som valgte å fortsette og unge talent som har fått meir erfaring gjer grobunn for ein god sesong.

Til helgen er det seriestart i 6., 7. og 3.divisjon. Tabelltips for 6.div Avd 2 kjem seinest i løpet av fredag. Minner om hatoppgjeret mellom SK Viggo og Sotra 2 førstkommande søndag 1800 på Viggo Stadion.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00